All4smoke.ru

Про наркотики и зависимость
2 просмотров
Рейтинг статьи
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд
Загрузка...

Готовим грог: 3 потрясающих рецепта домашнего грога

В холодное время года как никогда актуальны горячие алкогольные напитки: глинтвейны, пунши, гроги. Они не только приносят удовольствие, но и служат отличной профилактикой простудных заболеваний: отлично согревают и укрепляют иммунитет. Предлагаю ознакомиться с моими рецептами домашнего грога. Каждый по-своему хорош, после зимней прогулки или отдыха на катке – то, что нужно!

Грог «Медовый» — рецепт приготовления

gotovim-grog-chtoby-sogretsya-v-holoda-3-potryasayushhih-retsepta-domashnego-groga-foto-grog-medovyj

Что вам понадобится на 3 порции:

• 210 мл коньяка «три звездочки»;
• 300 мл воды;
• 3 столовые ложки меда душистого;
• 3 тонких кружочка лимона.

Как готовить:

1. Воду поставьте кипятиться. Готово? Теперь в бокалы для горячих напитков положите мед – по 1 ложке на порцию.

2. Далее разлейте коньяк – получится по 70 мл на бокал. Разлейте кипяток и положите в каждую емкость с напитком по кружочку лимона.

3. Аккуратно размешайте коктейльной ложкой на длинной ручке. Согревающий и лечебный грог «Медовый» готов!

Грог «Малиновый» — рецепт

gotovim-grog-chtoby-sogretsya-v-holoda-3-potryasayushhih-retsepta-domashnego-groga-foto-malinovyj-grog

Что вам потребуется на 3 порции:

• 0,25 л малинового сиропа;
• 0,25 л коньяка;
• 50 мл ликера малинового;
• 160 мл портвейна;
• по щепотке (или по вкусу) сушеная мята, гвоздика в бутончиках, корица крупномолотая;
• 15-20 гр ванильного сахара.

Как приготовить:

1. Специи и ванильный сахар пересыпьте в сотейник. Влейте малиновый сироп, следом портвейн. Поставьте смесь на огонь средней мощности и дайте закипеть.

2. Пусть смесь проварится около 10 минут. Тогда процедите ее, прибавьте коньяк и малиновый ликер.

3. Слегка размешайте, разлейте по бокалам или кружкам и незамедлительно подайте, не давая остыть.

Грог «Зимний сон» — рецепт

gotovim-grog-chtoby-sogretsya-v-holoda-3-potryasayushhih-retsepta-domashnego-groga-foto-grog-zimnij-son

Что вам понадобится на 3 порции:

• 500 мл сладкого вина (красный сорт);
• 500 мл питьевой воды;
• 250 мл светлого рома;
• 120 мл клюквенного ликера;
• 2 щепотки чабреца;
• 1 столовая ложка рубленой свежей (или сушеной) мяты;
• 2 чайных ложки травы сушеной зверобоя;
• сахар коричневый по вкусу.

Как готовить напиток:

1. В эмалированный или медный ковш засыпать травы, заварить кипятком (указанной порцией воды). Накрыть и укутать, выждать 15 минут.

2. Травяной настой процедить, влить подогретое вино, ром и ликер. Подсластить по желанию и по вкусу. Подать горячим.

A grandmother’s remedy, as they call it. A grog is a mixture of alcohol, lemon honey, cinnamon and cloves that seduces so many with its relaxing and expectorant properties. Even without alcohol, it is also beneficial during the cold. It is antiseptic, anti-inflammatory, stimulating and soothing for the throat.

There are several versions of grog also known as hot toddy. It is usually prepared with rum. But other versions include cognac, whiskey or kirsch.

Types of grog

With rum: squeeze lemon and add honey and rum. Then add boiling water to the mixture.

With whiskey: squeeze lemon into a bowl, add honey and whiskey. All in measures of a spoonful. Also add a cinnamon stick. Then add boiling water to the bowl.

With cognac: a teaspoon with honey, juice of half a lemon and 40 ml of cognac in a bowl. Finish by filling the bowl with boiling water.

Читайте так же:
Коктейль Spirited Away Потенциале спешл

Grog without alcohol

Other grog can be performed without alcohol. Thyme, a potent, natural antiseptic herb, helps sore throats and ear infections. To prepare it you need to infuse a branch of thyme for 10 minutes in a pot of boiling water. Remove the thyme branch and pour the infusion into a bowl with the juice of half a lemon plus a teaspoon of honey.

Grog, a sure remedy, myth or reality?

It is said that one of the great advantages of this drink is the vitamin C obtained from the lemon juice, however, with squeezing the lemon juice we do not obtain around 2 grams (or more) of vitamin C, enough to attack cold symptoms and shorten the duration. On the other hand, alcohol dehydrates. Yes! And not to disappoint them. Anyway, a grog won’t hurt us and it will relax us and give us that little piece of comfort that the body asks when we get sick.

Other hot toddy or grog recipes around here.

No conduzca bajo los efectos del alcohol. Consuma con moderación.

Join the community on Reddit

Spirits Hunters is a community dedicated to spirits and the world of mixology. Feel free to talk about the world of mixology and bartending here!

Вишневый глинтвейн

Это горячий, согревающий напиток на основе вишневого сока, с добавлением яблока, лимона, меда и ароматных специй. Получается очень вкусно! У него выраженный вкус вишни в сочетании с фруктами и пряностями, так что напиток даст фору даже глинтвейнам из вина!

Согрейся со вкусом: грушевый грог, кофе с перцем и вишневый глинтвейн

Ингредиенты:

  • Сок вишневый – 200 мл
  • Мед – 20 г
  • Яблоко – 30 г
  • Лимон – 30 г
  • Гвоздика – 1 г
  • Кардамон – 2 г
  • Палочка корицы – 1 шт
  • Бадьян – 1 шт
  • Мята – 0,5 г

Как готовить:

В ёмкость для подогрева налить сок, добавить в него мёд. Нарезать на ломтики яблоко и лимон, положить в согревающийся сок. Добавить гвоздику и кардамон. Подогреть на плите до кипения. Перелить в посуду для подачи, украсить палочкой корицы, бадьяном и веточкой мяты.

Выбирая продукты для коктейля, ориентируются по сроку их годности и внешнему виду. Так, яйца с визуальными дефектами скорлупы могут оказаться заражены сальмонеллой. При попадании этой бактерии в организм, повышается температура тела, болят голова и живот, наблюдаются нарушения стула и общее недомогание.

В России своеобразным аналогом коктейля эгг-ног является гоголь-моголь, в рецептуре которого есть сахар и яичные желтки.

Готовый эгг-ног

Готовый эгг-ног можно купить в магазине

Contents

Background [ edit ]

Sailors require significant quantities of fresh water on extended voyages. Since desalinating sea water was not practical, fresh water was taken aboard in casks, but quickly developed algae and became slimy. Stagnant water was sweetened with beer or wine to make it palatable, which involved more casks and was subject to spoilage. As longer voyages became more common, the storage of the sailors’ substantial daily ration of water plus beer or wine became a problem.

Popularization of rum and invention of grog [ edit ]

Following England’s conquest of Jamaica in 1655, a half-pint (2 gills, or 284 mL) of rum gradually replaced beer and brandy as the drink of choice. Given to the sailor straight, this caused additional problems, as some sailors saved the rum rations for several days to drink all at once. To minimise the subsequent illness and disciplinary problems the rum was mixed with water, which both diluted its effects and accelerated its spoilage, preventing hoarding of the allowance. Vernon’s 1740 order that the daily rum issue of a half pint of rum be mixed with one quart of water – a water-to-rum ratio of 4:1 – with half issued before noon and the remainder after the end of the working day, became part of the official regulations of the Royal Navy in 1756 and continued until 1970.

Читайте так же:
Коктейль Cape Codder Кейп Кодер

Some writers have said that Vernon also added citrus juice to prevent spoilage and that it was found to prevent scurvy. This is not the case and is based on a misreading of Vernon’s order in which, having instructed his captains to dilute the sailors’ daily allowance of rum with water, he says that those members of the crew «which . are good husbandmen may from the saving of their salt provisions and bread, purchase sugar and limes to make it more palatable to them.» [1] Lime juice was not needed to combat scurvy, which was a disease of long ocean voyages – not of squadrons operating among islands where there was an abundance of fruits and fresh foodstuffs – and was thought by the medical establishment at the time to be due to poor digestion and internal putrefaction. [2] Standard medical remedies focussed on «gingering up» the system by imbibing a variety of (ineffective) fizzy or fermenting drinks. Until an official daily issue of lemon juice was introduced into the Royal Navy in 1795, scurvy continued to be a debilitating disease which destroyed men and disabled ships and whole fleets. Seamen and surgeons knew from practical experience that citrus juice cured scurvy, but were unaware of the reason: vitamin C was only discovered in 1912. In 1795, in defiance of medical opinion, the Admiralty introduced lemon juice and sugar as a regular part of the naval diet. [3] When a few years later Spain allied itself with France and lemons became unobtainable, West Indian limes were substituted. It was from this time that British obtained the nickname limeys.

Etymology [ edit ]

The name «grog» probably came from the nickname of Admiral Vernon, who was known as «Old Grog» because he wore a grogram cloak. The term was in use by 1749, during Vernon’s lifetime. [4] A biographer of Daniel Defoe has suggested that the derivation from «Old Grog» is wrong because Defoe used the term in 1718, [5] but this is based on an erroneous citation of Defoe’s work, which actually used the word «ginger». [6]

Читайте так же:
Коктейль Bad Teacher Яблоко с кардамоном

Serving practices [ edit ]

British ships [ edit ]

Until the grog ration was discontinued in 1970, Royal Navy rum was 95.5 proof, or 54.6% [7] alcohol by volume; the usual ration was an eighth of a pint, diluted 2:1 with water (3:1 until World War II). Extra rum rations were provided for special celebrations, like Trafalgar Day, and sailors might share their ration with the cook or with a messmate celebrating a birthday. Until the early 20th century, weaker «six water grog» (rum diluted with water at a 6:1 ratio) was sometimes issued as a punishment to sailors found guilty of drunkenness or neglect.

Over time the distribution of the rum ration acquired a fixed form. At 11   AM, the boatswain’s mate piped «Up spirits», the signal for the petty officer of the day to climb to the quarterdeck and collect the keys to the spirit room from an officer, the ship’s cooper, and a detachment of Royal Marines. In procession, they unlocked the door of the spirit room, and witnessed the pumping into a keg of one-eighth pint of rum for every rating and petty officer on the ship aged 20 or more and not under punishment. Two marines lifted the keg to the deck, standing guard while a file of cooks from the petty officers’ messes held out their jugs. The sergeant of marines poured the ration under direction of the chief steward, who announced the number of drinking men present in each petty officer’s mess. The rest of the rum was mixed in a tub with two parts water, becoming the grog provided to the ratings.

At noon, the boatswain’s mate piped «Muster for Rum», and the cooks from each mess presented with tin buckets. The sergeant of marines ladled out the authorised number of tots (half-pints) supervised by the petty officer of the day. The few tots of grog remaining in the tub («plushers»), if any, were poured into the drains (scuppers), visibly running into the sea.

The petty officers were served first, and entitled to take their rum undiluted. The ratings often drank their grog in one long gulp when they finished their work around noon.

American ships [ edit ]

The practice of serving grog twice a day carried over into the Continental Navy and the U.S. Navy. Robert Smith, then Secretary of the Navy, experimented with substituting native rye whiskey for the rum. Finding the American sailors preferred it, he made the change permanent. It is said his sailors followed the practice of their British antecedents and took to calling it «Bob Smith» instead of grog. [ citation needed ]

Unlike their Navy counterparts, American merchant seamen were not encouraged to partake of grog. In his 1848 testimony before a parliamentary committee, Robert Minturn of Grinnell, Minturn & Co «stated that teetotalism not only was encouraged by American ship-owners, but actually earned a bonus from underwriters, who offered a return of ten percent of the insurance premium upon voyages performed without the consumption of spirits . The sailors were allowed plenty of hot coffee, night or day, in heavy weather, but grog was unknown on board American merchant ships.» [8]

Читайте так же:
Коктейль Triple Mai Tai Май тай 4

End of naval rum rationing [ edit ]

The American Navy ended the rum ration on 1 September 1862. The temperance movements of the late 19th century began to change the attitude toward drink in Britain, and the days of grog slowly came to an end. In 1850 the size of the tot was halved to a quarter of a pint (140 mL) per day. The issue of grog to officers ended in 1881, and to warrant officers in 1918. On 28 January 1970, the «Great Rum Debate» took place in the House of Commons, and on 31 July 1970, later called «Black Tot Day», the practice finally ended, although all ratings received an allowance of an extra can of beer each day as compensation.

In the early stages of British settlement in Australia, the word grog entered common usage, to describe diluted, adulterated, and sub-standard rum, obtainable from sly-grog shops. In the early decades of the Australian colonies such beverages were often the only alcohol available to the working class. Eventually in Australia and New Zealand the word grog came to be used as a slang collective term for alcohol, such as going to the «grog shop» to buy grog.

Honoring the 18th century British Army regimental mess and grog’s historical significance in the military, the United States Navy, U.S. Marine Corps, U.S. Air Force, and U.S. Army carry on a tradition at its formal dining in ceremonies whereby those in attendance who are observed to violate formal etiquette are «punished» by being sent to «the grog» and publicly drink from it in front of the attendees. The grog usually consists of various alcoholic beverages mixed together, unappealing to the taste, and contained in a toilet bowl. A non-alcoholic variety of the grog is also typically available for those in attendance who do not consume alcohol, and can contain anything from hot sauce to mayonnaise intended to make it unappealing as well.

Similar practice continued in the Royal Navy until «Black Tot Day», on 31 July 1970, [9] when concerns over crew members operating machinery under the influence led to the rum ration being abolished. [10]

Various recipes [ edit ]

While many claim to make a traditional navy grog recipe, there are several accepted forms. The Royal Navy’s grog recipe includes lemon juice, water, rum, and cinnamon. A commonly found recipe in the Caribbean includes water, light rum, grapefruit juice, orange juice, pineapple juice, cinnamon, and honey.

Характеристики запчастей GROG, применяемость

Этот бренд подходит:

  • для интенсивной городской езды;
  • для езды с кратко- и среднесрочным превышением нормального диапазона эксплуатации автомобиля;
  • для продолжительных поездок по трассе.

Однако для водителей, которые любят погонять и для экстремалов, запаса прочности GROG, по оценкам автоэкспертов, может не хватить. В таком случае, стоит рассмотреть премиальные серии этой торговой марки или посмотреть в сторону дорогих специализированных брендов и оригинала.

Читайте так же:
Коктейль Re-Animator Реаниматор

Страна производитель GROG, контроль качества

Многих интересует при покупке запчасти фирмы GROG страна производитель и географическое расположение завода. Существует заблуждение, что продукция фабрики, которая находится на родине бренда – лучше, чем автозапчасти, выпущенные на заводах этой же торговой марки, но в других странах. Поэтому покупатели автотоваров часто интересуются, что лучше – запчасти выпущенные на родном заводе или на иностранном. Мы утверждаем, что это не важно. Независимо от того, в каком государстве и на каком континенте расположен завод GROG, будь это в Европе, Азии, Америке или Японии – качество и технические характеристики одной и той же детали будут идентичные на всех этих предприятиях. Поскольку на всех заводах бренда единые стандарты качества, которые постоянно контролируются головной компанией с подтверждением специализированными агентствами.

Производитель постоянно модернизирует конструкционные мощности для улучшения технических характеристик продуктов и снижения конечной цены. Для поиска номеров и параметров запчастей, изготовитель выпускает электронный каталог с характеристиками запчастей GROG с ежеквартальным обновлением. Информация об артикулах с привязками к конструкционным номерам и к аналогам других брендов передаётся для включения в каталог подбора запчастей по марке авто – TecDoc / TecAlliance online. Для сокращения пути от конвейера до покупателей автозапчастей, производитель расширяет логистическую сеть торговой марки в Европе и наращивает дилерскую сеть в Украине.

Защита от подделки GROG, как отличить

На рынке может встретиться и подделка GROG, определить которую и отличить от оригинала тяжело для не специалиста. Поэтому, если берёте этот бренд не в нашей компании, обратите пристальное внимание на:

  1. Качество фирменной полиграфии и упаковки, отчётливость контуров и соответствие цветовой гамме бренда, тиснение и лакировка на картоне, голографический знак, инфракрасные отметки на упаковке некоторых брендов.
  2. Полноту комплектации, в том числе наличие паспорта изделия в коробке.
  3. Мелкие детали, способные выявить подделку – качество литья металла, пластика и резины, точность стыков и качество обработки кромок, чёткость клейма и гравировки артикула и логотипа производителя на поверхностях запчастей. Металл и пластик фирменных запчастей обработан качественно, а у резины чёткие очертания литья и, как правило, отсутствует резкий неприятный запах, присущий дешёвому Китаю.
  4. Контроль индекса страны производителя, нанесенного на штрих коде запчасти и проверка QR-кода на соответствие характеристикам и описанию, указанным на официальном сайте GROG.
  5. Совсем не лишним будет проверить штрих код GROG какой страны производителя указан на стикере упаковки и сравнить с информацией, нанесенной на внутренней упаковке, поверхности запчасти и на коробке — расхождений быть не должно. За исключением, когда берёте комплект, состоящий из нескольких запчастей (например, комплект сцепления или ремня ГРМ), где каждая из запчастей может производиться на разных заводах и даже у сторонних брендов.

Магазин AllParts продаёт сертифицированную продукцию на которую распространяется гарантия производителя GROG (официального поставщика, импортёра).

голоса
Рейтинг статьи
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector